Home » sport

Het belang van een sportbeha...

Wetenschap

44%* van de vrouwen dragen geen sport beha bij het sporten.

Onvoldoende borst ondersteuning, in combinatie met overmatig borst beweging, is de meest waarschijnlijke oorzaak van pijnlijke en gevoelige borsten na het sporten. Ook trainen zonder een goede sportbeha voelt ongemakkelijk, plus het leidt af en heeft invloed op uw zelfvertrouwen.

De borst heeft geen spiermassa.

Alleen de huid en de ligamenten van Cooper ondersteunen borstweefsel en de overmatige hoeveelheid borst beweging zet druk op deze ligamenten met onherstelbare schade als gevolg. Zodra borsten zijn gedaald als gevolg van het uitrekken van deze ligamenten, kan niets hun oude functie te herstellen.

De borsten kunnen wel tot 14cm** verplaatsen wanneer er geen ondersteuning aanwezig tijdens het trainen.

Zelfs bij de cupmaat 75A testen bleek dat de borst beweging op liep tot een gemiddelde van 40 mm afstand van de laatste rustplaats van het lichaam, wat kan leiden tot borst verzakking.

Het is bewezen dat dragen het van een sport BH de borst beweging reduceert tot maar liefst 78%***.

Dit heeft dus tot twee keer meer effect als bij het dragen van een gewone beha tijdens een training of work-out. Uit diverse testen is dit bewezen.

Dus u heeft een goede sportschoenen, de perfecte sport out fit en het juiste training programma die u zo fit krijgt als u zou willen. Maar heeft echt overal aan gedacht? Een goede sport beha is minstens zo belangrijk, wat uw sport of cup maat ook zou mogen zijn.